kandelaar_kaars
bronnenboek_boekbinden
monument op steen

Bronnenboeken kunstenaarscollectief Be(4)


Be(4) expositie en boekpresentatie nov. 2012.

Op zaterdag 6 oktober 2012 verrichte architect Rob Moritz de opening.
Locatie: Kunst & Cultuur Overijssel, Kamperstraat 11-13, Zwolle

Kunstenaarscollectief Be(4) bestaat uit: Coby Bos, Ineke van Harten, Annet van der kamp en Henriëtte Tavenier. Op 6 oktober is ons tweede Beeld-Bronnenboek met de titel 'Ruimte' uitgegeven. Het gaat hierbij om een handgebonden boek in een gesigneerde oplage van 176 stuks, à € 24,-. U kunt een exemplaar bestellen via de kunstenaars.


schilderij_doek_
kindercentrum_het_ukkie_Kampen
schilderij_doek_
bronnen_boek_be4
bronnen_boek_be4
bronnen_boek_be4

Bronnenboek 1 Be(4) 2010


Be(4) bestaat uit;

Coby Bos, Ineke van Harten, Henriëtte Tavenier en Annet van der Kamp.

Tijdens hun eerste gezamenlijke tentoonstelling in Borne hebben zij hun eerste bronnenboek uitgegeven. Dit handgebonden boek bevat foto's en werken van de vier kunstenaars. De volledige oplage van 44 stuks zijn uitverkocht.

Inleidende tekst uit het boek

Be(4)

Vier beeldend kunstenaars volgen en kennen elkaars werk al jaren lang. Vanuit een intuïtieve verwantschap besloten ze ruim twee jaar geleden regelmatig elkaar te ontmoeten in het atelier om over het werk te praten en inspiraties te delen. Aanvankelijk om uiteindelijk tot een gezamenlijk project te komen. Een aantal drijfveren en inspiraties blijkt overeenkomstig te zijn. Fascinatie voor natuur is daarvan de kern. Dat een onderling gedeelde thematiek kan leiden tot totaal verschillende benaderingen en beeldtaal blijkt uit de diversiteit van het werk van de vier:

Coby Bos onderzoekt lijnen, tekens en ritmes en duidt natuur in ‘kracht en kwetsbaarheid’.

Ineke van Harten koppelt de beleving van het natuurlijke landschap aan innerlijke landschappen, ’fysiek en mentaal samenvloeiende natuur’.

Annet van der Kamp is geboeid door de veranderingsprocessen in de verschijningsvormen van de natuur en in het bijzonder door het fenomeen ‘spiegeling’.

Henriëtte Tavenier zoekt de reikwijdte van ruimte en de nabijheid van details en ervaart in beiden de ‘kringloop’ en eigen gang van de natuur.