dommerholt_advocaten_kantoor_heerenven
dommerholt_advocaten_kantoor_heerenven
kaststel_hond_delfs_blauw

tegeltableau voor zorgcentrum van IJsselheem in Zwolle


Dit tegelstableau in geintegreert in de architectuur van Henk de Velde uit Kampen. Het gebouw staat op de Begeineweide in Zwolle is geeft een thuis voor demeterende ouderen die hier met zorg worden begeleid door de stichting IJsselheem.

In het tableau zijn de waterwegen rondom Zwolle verbeeld. Het bootje verbeeld de veilige haven wat de stichting IJsselheem wil bieden aan zijn bewoners

dommerholt_advocaten_kantoor_heerenven
dommerholt_advocaten_kantoor_heerenven
kaststel_hond_delfs_blauw

Laatste steentjes tegeltableau IJsselheem ingemetseld


Diezerpoorter 26 april 2013 / Door Joke van der Velde

Vanmorgen werden, onder toeziend oog van een grote groep genodigden, de laatste steentjes ingemetseld in het tegeltableau van kunstenares Annet van der Kamp. Het kunstwerk bevindt zich bij de ingang van het nieuwe gebouw van IJsselheem aan de Bagijneweide.

Locatiemanager Annelies van Beem van IJsselheem vertelt over alle symboliek: "De Nieuwe Vecht heeft een verbinding met de IJssel en wij hebben een heem gebouwd. Vandaar de naam IJsselheem. Water symboliseert ook de levensloop. Soms kabbelt het en dan komt het weer in een stroomversnelling. De bewoners kunnen hier afmeren. Het bootje staat voor de bescherming, die wij onze dementerende bewoners bieden."

Kunstenares Annet van der Kamp voegt er aan toe: "Op het tableau is Zwolle te zien tussen Vecht en IJssel. De Nieuwe Vecht is ooit gegraven om een snellere verbinding naar Zwolle te krijgen. Op het kruispunt van de rivieren kwam een overslagplek, daar waar nu de Bagijneweide is. Ik heb in het tableau de beige kleur van het zandsteen, dat hier werd vervoerd, gebruikt."

Op dit moment wordt er druk gewerkt om het gebouw van IJsselheem op tijd klaar te krijgen. Op 25 mei houdt IJsselheem een open dag voor belangstellenden. Op 4 en 5 juni komen de eerste bewoners. De officiŽle opening van het gebouw wordt in september gepland.